Communicatieadvies
LiZaCom staat voor Liselore Zandvliet Communicatie. Ik ben een communicatieadviseur en webredacteur met ruime ervaring binnen de overheid. Mijn passie is mensen samenbrengen en gezamenlijk mooie doelen bereiken. Als moeder van twee tieners vind ik het belangrijk een steentje bij te dragen aan de samenleving en het milieu. Wij wonen dan ook in een heerlijk en duurzaam huis in Hoofddorp, samen met mijn vriend. Met een kantoor aan huis, wat heel fijn en praktisch is in deze bijzondere tijd van corona. Ook tijdens communicatieopdrachten voel ik me bevoorrecht als ik iets voor de samenleving, het milieu of duurzaamheid mag betekenen.
Wat kan ik voor je betekenen
(Online) communicatieadviseur met ruime ervaring binnen de overheid | website adviseur | webredacteur | social media coördinator | tekstschrijver | ontwikkelaar en adviseur voor vormgeving en communicatiemiddelen | crisiscommunicatieadviseur
Profiel
Je haalt met mij een energieke en ervaren allround communicatieprofessional in huis. Met wervelende content en middelen bereik ik samen met de klant de benodigde doelen. Na 10 jaar als webredacteur, specialist vormgeving en communicatieadviseur voor de gemeente Haarlemmermeer gewerkt te hebben, ben ik in 2014 een reclame- en communicatiebureau DSign4U begonnen. In 2020 heb ik de bedrijfsnaam persoonlijker gemaakt en is LiZaCom geboren. Ik heb als communicatieadviseur niet alleen ervaring binnen de overheid. Ook heb ik vele ‘profit’ bedrijven geholpen met hun websites te creëren en optimaliseren, communicatiestrategie, vormgeving van online en offline uitingen en social media optimalisatie.
Recent
Vanaf mei 2024 werk ik als communicatieadviseur voor VNGR Den Haag. Dat is het realisatiedeel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Ik werk voor het project Digitale Toegankelijkheid. Dat houdt in dat ik, samen met mijn collega’s van het team DT, de bewustwording vergroot van gelijke bereikbaarheid op digitaal vlak voor iedereen. Dus ook voor mensen met een beperking. In Nederland betreft dat 25% van alle inwoners. Dit wordt ook digitale inclusie genoemd. Ik ben de webpagina’s over DT aan het updaten op de VNG-site, een reguliere nieuwsbrief aan het realiseren, een evenementenkalender aan het maken, de folder aan het herzien en nieuwsberichten voor LinkedIn.
Vanaf juni 2023 werk ik voor VNG (beleidskant) als communicatieadviseur Beschermd Thuis en Aanpak Dakloosheid. Ik hielp mee met het organiseren van het congres Nazomerfestival Beschermd Thuis in Apeldoorn (september 2023) en wederom voor het Najaarsfestival Thuis dat in oktober 2024 plaatst gaat vinden. Verder maak ik een nieuwsbrief voor Beschermd Thuis en Aanpak Dakloosheid eens per twee maanden. Ik houd ook de webpagina’s up-to-date op de site van VNG, schrijf nieuwsberichten en doe interviews. Ik onderhoud contacten met communicatieadviseurs van de Rijksoverheid (ministeries), Leger des Heils en diverse andere betrokken organisaties.
Van oktober 2021 tot mei 2023 werkte ik voor de Provincie Flevoland als (eindverantwoordelijk) webredacteur. Een leuke opdracht met veel afwisseling. Ik plaatste veel posts op social media, controleerde de aangeleverde input voor de website, intranet en de socials. Ik dacht mee met de communicatieadviseurs over de aanpak en gaf advies. Het had veel raakvlakken met een opdracht als communicatieadviseur.
Van eind oktober 2020 tot eind oktober 2021 had ik een opdracht als senior communicatieadviseur a.i. en trekker van alle communicatie rondom het project Integrale Toegang. Het Project Integrale Toegang is een samenwerkingsverband tussen de vier gemeenten van de Bollenstreek (Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk) en alle hulpinstanties voor mensen met een hulpvraag. Het doel is dat alle inwoners van deze vier gemeenten via één toegang een hulpvraag kunnen stellen. Mijn rol was onder andere; het aansturen van de bureaus voor het ontwikkelen van een naam, logo, huisstijl en de website. Registratie van de domeinnaam en het merk. Ook de interne en externe communicatie, campagnes inzetten, kernwaarden en kernboodschap, social media, etc. heb ik verzorgd.
Naast de opdracht in de Bollenstreek, heb ik vanaf januari 2021 als freelance interne communicatieadviseur voor de Gemeente Amsterdam gewerkt. De afdeling P&O van de gemeente Amsterdam is groot; ruim 800 man. Ik werkte als communicatieadviseur a.i. mee aan de doorontwikkeling reorganisatie voor twee afdelingen binnen P&O; PID (Processen, Informatie en Diensten) en BI&O (Beleid, Informatie & Ontwikkeling). Mijn rol was onder andere; het opstellen van communicatieplannen, het maken van nieuwsupdates, organiseren en begeleiden van Klankbordgroep vergaderingen, het maken van Powerpoint presentaties, communicatieplanning, intranet up-to-date houden, etc. Deze opdracht liep tot begin mei 2021 afgerond.
Begin mei 2021 ben ik gestart met een vergelijkbare opdracht als die voor de integrale toegang in de Bollenstreek, maar dan voor alle jeugd van de Leidse Regio. Voor de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude en Oegstgeest moest op zeer korte termijn een logo, huisstijl en website worden ontwikkeld voor één integrale toegang voor alle jeugd in de Leidse regio. Het doel was en is om alle (bestaande) jeugdhulp verlenende organisaties te laten samenwerken met de vier gemeenten zodat de jeugd beter en efficiënter geholpen kan worden. Zo krijgen gezinnen nu voor multidisciplinaire hulp één regisseur per gezin en wordt zelfhulp gestimuleerd. Mijn rol was de vertaalslag te maken van strategie naar concrete interventies en middelen. Ik was trekker van alle benodigde communicatie rondom dit project. Ik heb in samenwerking met bureaus en collega’s, een logo, huisstijl en de nieuwe website gerealiseerd. En daarna alles verder doorontwikkeld. Deze opdracht duurde tot 1 november 2021.